Wyróżniono nas

Jesteśmy dumni, że nasza jakość już od kilku lat dostrzegana i nagradzana jest przez takie przewodniki jak:

Ostatecznej weryfikacji dokonała kapituła w składzie:
ANNA STARMACH - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa
ADAM CHRZĄSTOWSKI - szef kuchni krakowskiej restauracji Ed Red
DOMINIKA WÓJCIAK - zwyciężczyni programu kulinarnego MasterChef, autorka książek "Warzywo" i "Kulinarne Opowieści"
ANNA WIERZBICKA - autorka najlepszej recenzji kulinarnej ,,Papryczek 5'' w naszym konkursie

KUCHNIA OBU AMERYK

Zwycięzca:
Pimiento Argentino Grill, ul. Józefa 26



Na szybach krakowskich restauracji zaroiło się od żółtych kropek, bo oto wreszcie pojawił się, długo wyczekiwany przewodnik Gault & Millau.

W żółtej książce, wiadomo, przeczytamy o najlepszych restauracjach w kraju, ale także o miejscach noclegowych czy zobaczymy opisy najciekawszych produktów regionalnych.

Nasza restauracja znalazła się w gronie wóróżnionych krakowskich restauracji.

Wyróżnienie:
Pimiento Argentino Grill, ul. Józefa 26






"... mój stek to dzieło sztuki. Nie przypominam sobie, abym w Polsce jadł lepszego steka..., to ta krakowska restauracja bije na głowę większość lokali, w jakich jadłem dotychczas steki. A jadałem w kilkunastu krajach... Idźcie tam, powiedzcie, że chcecie to, co Kominek, a zaręczam, że się nie zawiedziecie. Ja z pewnością tam wrócę..."



"To był bardzo przyjemny, pozytywnie zaskakujący wieczór w klimacie, którego się nie spodziewałam.

To nie jest zwykły grill, to restauracja na dobrym poziomie. Ceny są wysokie, ale tym, którzy pragną uraczyć swoje podniebienie cudownym kawałkiem polędwicy w relaksującym wnętrzu - z całego serca polecam.

I mimo, że pozostałe mięsa nie zapadły mi w pamięci, z Pimiento wyszłam zadowolona i z zamiarem powrotu. Niestety, z uwagi na wysokie ceny, prawdopodobnie dopiero przy następnej okazji."