Dokonując rezerwacji stolika przez tę stronę internetową, proszę pamiętać, że dopiero mail zwrotny z potwierdzeniem owej rezerwacji, który wysłany będzie na podaną skrzynkę odbiorczą jest gwarancją otrzymania stolika.
Rezerwacja jest możliwa, jednak w celu dokonania jej prosimy o bezpośredni kontakt drogą telefoniczną.
Rezerwacja jest możliwa, jednak w celu dokonania jej prosimy o bezpośredni kontakt drogą telefoniczną.
Jesteśmy dumni, że nasza jakość już od kilku lat dostrzegana i nagradzana jest przez takie przewodniki jak:
Ostatecznej weryfikacji dokonała kapituła w składzie:
ANNA STARMACH – absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa
ADAM CHRZĄSTOWSKI – szef kuchni krakowskiej restauracji Ed Red
DOMINIKA WÓJCIAK – zwyciężczyni programu kulinarnego MasterChef, autorka książek „Warzywo” i „Kulinarne Opowieści”
ANNA WIERZBICKA – autorka najlepszej recenzji kulinarnej ,,Papryczek 5” w naszym konkursie
KUCHNIA OBU AMERYK
Zwycięzca:
Pimiento Argentino Grill, ul. Józefa 26
Na szybach krakowskich restauracji zaroiło się od żółtych kropek, bo oto wreszcie pojawił się, długo wyczekiwany przewodnik Gault & Millau.
W żółtej książce, wiadomo, przeczytamy o najlepszych restauracjach w kraju, ale także o miejscach noclegowych czy zobaczymy opisy najciekawszych produktów regionalnych.
Nasza restauracja znalazła się w gronie wóróżnionych krakowskich restauracji.
Wyróżnienie:
Pimiento Argentino Grill, ul. Józefa 26
„… mój stek to dzieło sztuki. Nie przypominam sobie, abym w Polsce jadł lepszego steka…, to ta krakowska restauracja bije na głowę większość lokali, w jakich jadłem dotychczas steki. A jadałem w kilkunastu krajach… Idźcie tam, powiedzcie, że chcecie to, co Kominek, a zaręczam, że się nie zawiedziecie. Ja z pewnością tam wrócę…”
„To był bardzo przyjemny, pozytywnie zaskakujący wieczór w klimacie, którego się nie spodziewałam.
To nie jest zwykły grill, to restauracja na dobrym poziomie. Ceny są wysokie, ale tym, którzy pragną uraczyć swoje podniebienie cudownym kawałkiem polędwicy w relaksującym wnętrzu – z całego serca polecam.
I mimo, że pozostałe mięsa nie zapadły mi w pamięci, z Pimiento wyszłam zadowolona i z zamiarem powrotu. Niestety, z uwagi na wysokie ceny, prawdopodobnie dopiero przy następnej okazji.”